3+1 ok, amiért télen érdemes wellnesselni
2017. február 20. írta: Caramell blog

3+1 ok, amiért télen érdemes wellnesselni

Gőzfürdőbe a mínuszokban! Nem véletlen, hogy az északi országokban, gondolok itt elsősorban Finn-, és Svédországra, egész máshogy fest az egészségi állapotokra vonatkozó statisztika, mint kis hazánkban. Félre ne érts, most nem az egészségbiztosítási rendszert vesszük górcső alá, csak az északiak a legékesebb példái annak, hogy a tél sem túlélhetetlen. Sőt, élvezhető!

A hidegből a forróságba

Mikor odakint a mínuszok röpködnek, másra sem vágyunk, mint a nyári hőségre – ami miatt júliusban annyit sopánkodtunk! A wellness szállodákban a vizes részlegbe lépve andalítóan meleg van, kellemes vízcsobogás, finom pára fogadja a vendéget. Mennyivel kellemesebb, mint a hideg, szitáló köd és a ború odakint! Szinte el is felejted, hogy a naptár februárt ír…

medence.png

Forrás: caramell.hu

Borúra derű

A karácsonyi időszak elmúltával az emberek többsége belesüpped egy kis mélabússágba, néhányunkat megkörnyékez a depresszió is. A tavasz még távolinak tűnik, az adventi csillogás pedig már rég eltűnt – a nappalok rövidek és borongósak, négy óra után pedig lehúzhatjuk a redőnyt. Az ember vágyná a napfényt és a meleget, de nyoma semmi. Irány a medence, az aromaterápia, a tepidárium! Lesz ott meleg, fény, és úgy jössz ki a vizes részleg ajtaján, mintha Hawaii szigetén töltöttél volna pár napot.

Hess, stressz!

Ha még csak szomorkás a hangulatod, az a kisebbik gond. De az újévi hajtásban bizony nem kímél minket a stressz sem. Mindnyájan tudjuk, hogy a beinduló stressz folyamatok nem éppen jótékony változásokat eszközölnek szervezetünkben. Az, hogy kicsit megugrik a vérnyomásunk, mert a főnök eszelős feladatokat oszt ránk, egy dolog. Még jót is tesz a szívizomnak a plusz munka.  De éjjel nem aludni és reggel zombiként ébredni a problémákon való görcsölés miatt? Felejtsd el! Muszáj kikapcsolni (magadat és a mobilt is) és pihenni. A kellemes medencés környezetnél és a jótékony masszírozó kezek között elveszve - jobbat nem tudok tanácsolni a stresszűzéshez.

A szauna csodái

A szaunázás során ki-ki kedve szerint élvezheti ki a forróság jótékony hatásait, akár csendben relaxálva, akár cseverészve van kedve elütni az időt. A finn szauna, mely a legelterjedtebb és legkedveltebb típus, 90 Celsius fok körüli hőmérséklettel segíti a méregtelenítési folyamatainkat: a meleg hatására a bőrünkön át megindul az izzadás, a felgyorsult szívmunka eredményeként a legapróbb hajszálérben is mozgolódnak a méreganyagok, s a kitágult pórusokon át már ki is kerülnek a bőrre. A legoptimálisabb hatás természetesen a hideg vizes merüléssel kiegészítve érhető el, hiszen a jéghideg és a forró hatásnak köszönhetően az erek és a szívizom kiváló edzésnek van kitéve. FONTOS! Bármilyen egészségügyi probléma, de keringési betegség esetén érdemes előzetesen tájékozódni (kezelőorvos, szálloda személyzete, stb.).

A fentiek csupán néhány a wellness jótékony hatásai közül, de mindenképpen érdemes őket szem előtt tartani. A Caramell Premium Resort felkészült személyzete mindent megtesz annak érdekében, hogy a lelkiállapotodnak, egészségügyi állapotodnak megfelelő ellátásban, gyógykezelésben vagy épp szórakozásban részesülj.

Várunk szeretettel!

 al_r_s_vectorized.png

A bejegyzés trackback címe:

https://caramellblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3212275635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása